MOLNÁR VIKTOR


Molnár Viktor 1993-ban született Hatvanban.

A budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola zongora és zeneszerzés szakának elvégzését követően - ahol tanárai voltak Dr. Entzné Tőkés Emese és Dobszay-Meskó Ilona -, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte zeneszerző diplomáját 2019-ben Vajda János, Bolcsó Bálint és Varga Judit tanítványaként.

Fiatal kora ellenére számos sikert tudhat a háta mögött, melyek közül kiemelkedik a 2020-as ausztriai Nemzetközi Gustav Mahler Zeneszerzőverseny I. díja, az ugyancsak ebben az évben elnyert Kodály Zoltán Zenei Alkotói Ösztöndíj, a milánói Scuola Internationale Musica zeneszerző versenyének III. helyezése, a németországi Progressive Classical Music Award V. díja 2019-ben, illetve a 2018-as Arany János Zeneszerzőverseny I. díja.

Művei elhangzanak Budapesten és vidéken (Zeneakadémia, MÜPA, FUGA, Tesla Loft, Óbudai Társaskör), de megszólalnak külföldön is (Ausztria, Németország, Olaszország, Egyesült Államok).

Szakmai érdeklődése a társművészetekre is kiterjed, nyitott összművészeti együttműködésre,  de színházi előadások és kortárszenei koncertek zongoristájaként is szívesen áll színpadra. Művészetében előszeretettel dolgozik elektroakusztikával, nem zárkózik el különböző zenei stílusoktól sem, ideértve a jazz, pop és elektronikus zenét.

Professzionális kottagrafikus. 

www.molnarviktor.com

Molnár Viktor

A szerző további művei

Molnár Viktor

2 700 Ft

Farewell

Miracles of Interstellar

Contacts

Take off