Csepregi György

(Budapest, 1966. május 31. –) zeneszerző, képzőművész, irodalmi publicista.

Tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesületének, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete képzőművész tagozatának, az Alkotó Muzsikusok Társaságának és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda komolyzene tagozatának. Az Artisjus száznál több művét tartja nyilván : szimfonikus- és kamarazenék, egyházi és világi kórusművek, szólóhangszerre írt darabok, illetve kísérőzenék (rádiójáték, hangoskönyv). A 2019-tól a Parlando folyóirat esszé rovatának szerzője.

            

Csepregi György

Anyai ágon részben szicíliai olasz származású. Apai nagyapja népzenész. Komolyzenész édesapja gyermekkorától több művészeti ágban képezte. 

Tizenhét éves korában templomban orgonál Ozorán.

1986-ban hosszabb időt tölt Nyugat-Európában, Amszterdamban és Párizsban él.

Hazatérve számos publikációja - rajzok és írások - jelent meg rangos hazai lapokban. Résztvevője az 1990-es évek hazai avantgárd törekvéseinek a Fiatal Képzőművészek Stúdiója tagjaként (Fiatal Művészek Finnországban, 1993 kiállítások az FMK-ban és az Ernst Múzeumban, szereplője a Gallery by Nigh eseményének). Emellett kiállítást rendez a Déli Pályaudvar várójában, hajléktalanok számára.

Az 1990-es években Érdre költözött.

2000-ben mutatják be első vallásos témájú zeneművét.

2006-tól tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesületének. Zenéi a Magyar Katolikus Rádióban, a Kossuth Rádióban és a Bartók Rádióban hangzanak el. Több zenés-beszélgetős műsor rendszeres vendége. : Esti séta, Zene-közelben,  Házimuzsika a Délibáb utcában, Muzsikáló délután. Szcenikus szimfóniáját a Nádor Teremben Antal Mátyás vezényli. Rendszeres szereplője az Ars Sacra Fesztiváloknak és az AMT-napoknak. 2008-ban csatlakozik az Alkotó Muzsikusok Társasága összművészeti csoporthoz. Szerzői estjein összművészeti szándék mutatkozik meg, ezek egyben koncertek, kiállítások és felolvasóestek. Ezek létrehozásában Kossuth-, Príma és Junior Príma-díjas, Artisjus- és Liszt-díjas, nemzetközileg elismert művészek is segítik előadóként, műsorvezetőként : tk. Hűvösvölgyi Ildikó, Antal Mátyás, Csáki András, Razvaljajeva Anasztázia, Jaroszlava Simonova, Székely Edit, Puskás Levente, a CantuS CorvinuS Vegyeskar vagy az Anima Musicae Kamarazenekar. Fontosabb önálló estjei: Gellért Hotel, 2008, "Egy szerző két arca", OIK, 2014, Nádor Terem, 2016, "Eredet", OIK, 2016, Zeneakadémia Gyakorló Iskolája - Hűvösvölgyi Ildikóval - 2017

A szerző további művei

Csepregi György

2 100 Ft